csütörtök, augusztus 22, 2019
   
Betűméret

Keresés

Univerzális vagy 1:1-ben távirányító?

images

Először vegyük górcső alá az univerzális távirányítót.
Mikor van rá szükségünk? - Az univerzális távirányítót általában nem helyettesítő, hanem póttávirányítónak szokták alkalmazni.

 

Például sokszor eltűnik eredeti, (párna alatt van, gyerek elteszi stb.) , ilyenkor jól jön egy univerzális távirányító, amivel tudjuk kezelni a hangerőt, csatornákat, ki, és bekapcsolást. Másra sajnos nem is igen jók ezek univerzális távirányítók. Régebben, mikor egy TV állt 16 gombból, ebből 10 csatornagomba volt, minden igényt kielégítettek ezek az univerzális távirányítók, de ma már csak póttávirányító szerepként működhetnek.  Természetesen léteznek szuperül kivitelezett univerzális távirányítók, amiket tanítani is lehet különböző funkciókra, de ezek egy fél televízió árába kerülnek.
Sokszor azért keresnek univerzális távirányítót, hogy egyszerre tudják kezelni a készülékeket. 5, 10 éve még ez is jól működött, a TV videomagnó, és a SAT kezelése nem volt bonyolult, egy előválasztó gomb segítségével egy kézből lehetett kezelni a készülékeket. manapság, amikor a házimozik, blue-ray lejátszók világában szinte lehetetlen ez az egy kezes megoldás.
Elkerülhetetlen a több távirányító használata, sajnos nincs más megoldás.

Az 1:1-ben helyettesítő távirányítók.
Ez a tökéletes megoldás, ezen nincs is mit vitatkozni. Több lehetőség van az eredeti távirányítók pótlására. Vehetünk a gyártó cégtől, vagy a tőlünk a Sini Kft-től rendelhetünk eredeti távirányítót, ami ugyanaz, mint az elromlott, elveszett távirányítónk, a gombok a megszokott helyén vannak. Hátránya, hogy a gyártó cég sokszor jól megkéri az árát.
Egy eredeti távirányító ára 4-10 ezer forint körül lehet, de nem ritka a drágább sem.
Nagyon jó megoldás az osztrák Ruwido cég távirányítói amit COM márkanév alatt forgalmazunk egyedül Magyarországon, mint az Aswo magyarországi képviselete.
Sokan a másik nagy távirányítós céget a Classic-ot részesítik előnyben. A Classic is német cég, de a távirányítókat Koreában gyártják. A Classic távirányítók teljes választékát is forgalmazzuk a Sini Kft-ben.
Az 1:1-ben távirányítók hátránya, hogy az utángyártó cég, csak tömeges igény után fog ráállni  a gyártásra, tehát ritka tipus, vagy Hifi, monitor, mp3 lejátszók távirányítóit ne is keressük ezek választékában. Ritka távirányítók pótlására két megoldás lehetséges.  Eredetit rendelni, ha véletlenül a Sini nem forgalmazza, akkor a gyártó cégtől, vagy ha elektromos hibája van, akkor egy Tv-műszerészhez kell elvinni, aki javításra.

A távirányító cégek új megoldásai, programozható távirányítók.

Szinte mindegyik távirányítós cég a gyártási költség csökkentése miatt, kijött már a piacra, egy úgynevezett programozható távirányítóval.
Ezek egy internetről frissíthető adatbázisú programmal rendelkeznek, és megtalálható a kereslet miatt már, vagy még nem gyártott távirányítók funkciói is.
A működésük a következők. Egy üres távirányítót, egy adatkábelt, és hozzáférést az adatbázishoz (internetes, vagy cd) kell megvásárolnunk, és a programmal pár pillanat alatt az üres távirányítót a nekünk szükséges távirányító tudásával programozhatjuk fel.
A Ruwido  távirányítója a COM-Genius , rendelési száma: 6101034
A Classic pedig a IRC-OD  távirányítóval jelent meg. Rendelési szám: 9438757
A GBS cégé pedig a Made for You távirányító. rendelési száma:  8757656

Ha megtetszettek termékeink, Központi Webáruházunkban megtekintheti, és meg is vásárolhatja. Továbbiakról érdeklődhet telefonos ügyfélszolgálatunknál (06-1-433-0768).

SINI Kft

Cégünk 1990 óta jelen van a szórakoztatóelektronikai és háztartási gép alkatrészek piacán.

Már több mint 20 éve Önökért vagyunk! Reméljük elégedett termékeinkel, és szolgáltatásainkkal.

Sok Sikert az Üzleti életben.
SINI Kft.
www.sini.hu

Szórakoztató elektronikai és háztartási gépek Originál alkatrészeinek és kiegészítőinek nagykereskedelme.
Műszaki és elektronikai alkatrészek nagykereskedése.

Központi Webáruház

 


Euras adatbázis